Apennieuws!

Nieuwe bewoners in Pantropica

Pantropica is twee bewoners rijker! Via Stichting AAP zijn de witoorpenseelaapjes genaamd Ant en Dola in Pantropica terecht gekomen. Na een voorzichtige eerste kennismaking met hun nieuwe leefomgeving, gingen de aapjes al snel op avontuur.

Ant & Dola

Ant werd in december 2019 gered uit een Spaanse woning waar ze samen met 13 andere apen illegaal werd gehouden. Dola volgde begin 2022. De eigenaren van Dola vertelden bij een dierenwinkel dat ze Dola hadden gekocht. De winkeleigenaar vertelde dat dit illegaal is en waarschuwde Stichting AAP, waarna Dola in veiligheid werd gebracht.

Na een succesvolle koppeling in de opvang van Stichting AAP, was het tijd voor Ant en Dola om samen een nieuw thuis te vinden. De aapjes zijn in Pantropica terecht gekomen en leven nu samen met de roodbuiktamarins en alle andere dieren in onze jungle. Kom jij snel kennismaken?

Stichting AAP

Apen en andere exotische dieren lijden nog veel te vaak onder illegale handel en een leven in onnatuurlijke omstandigheden als huisdier. Stichting AAP bestrijdt deze misstanden met hart en ziel, en creëert een betere toekomst voor deze dieren.

Dankzij de samenwerking met Stichting AAP kunnen diverse opvangdieren in Pantropica genieten van een ruime leefomgeving die sterk aansluit bij hun natuurlijke habitat.