Home Plan je bezoek Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Rolstoeltoegankelijke paden

De hoofdroute door Pantropica is geheel drempelloos en geschikt voor mensen die minder goed ter been zijn of gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of een ander hulpmiddel. 90% van de route bestaat uit betonpaden van minimaal 95 cm breed. Houd er wel rekening mee dat er in de route enkele paden met avontuurlijke elementen zijn aangebracht:

 • Het pad in het Amazonia loopt langzaam op richting de grote brug.
 • In de Tropica bestaat de route uit klinkers.
 • De vogelvrije route bij de Lori Bush is gemaakt van vlonders.
 • Om in de Lori Bush te komen moet je door een sluis met klapdeuren van 100 cm breed. De sluis biedt ruimte aan één rolstoel per keer.
 • ’t Stekkasje is alleen via een deur van 80 cm te bereiken.
 • Vlinderica is heuvelachtig. De linkerkant van dit gebied is via een helling toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Wanneer de helling te steil is voor jouw rolstoel, kun je dit gedeelte van de route omzeilen.

Rolstoel reserveren

Slecht ter been? Pantropica beschikt over een beperkt aantal rolstoelen die kosteloos gebruikt kunnen worden. Reserveer voorafgaand aan jouw bezoek een rolstoel via 0527 – 20 28 75 of info@pantropica.nl. Gereserveerde rolstoelen kunnen door een begeleider opgehaald worden bij de garderobe in de centrale hal.

Scootmobielen en loopfietsen

Het is mogelijk om met een scootmobiel of loopfiets Pantropica te bezoeken. Stapvoets rijden is verplicht. 

Rustmomenten onderweg

Uitrusten op een bankje kan in het park om de ± 40 m.

Hulp- en geleidehonden

Jouw steun en toeverlaat is uiteraard van harte welkom in ons park. Hulphonden hoeven niet voorafgaand aan een bezoek aangemeld worden. Laat jouw hond van tevoren wel goed uit op onze parkeerplaats en houd hem/haar in het park aangelijnd.

Mindervaliden­toiletten

Er zijn 4 mindervalidentoiletten in Pantropica aanwezig; twee in de centrale hal en twee in het Hanami Flowerpark. In het Hanami Flowerpark is de deur van de toilet 102 cm breed. De toiletten in de centrale hal hebben een deur van 90 cm. Alle invalidetoiletten zijn uitgerust met een spoel- en föhninstallatie. Eén van de toiletten in onze centrale hal beschikt daarnaast ook over een sta-op hulp.

Mindervaliden parkeerplaatsen

Voor de ingang van Pantropica zijn 10 parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Vanaf de mindervalidenparkeerplaatsen naar de kassa is het 65 meter. Parkeren is bij Pantropica gratis.

Openbaar vervoer

Pantropica is alleen op doordeweekse dagen bereikbaar per bus.* Vanaf bushalte ‘Pantropica’ naar de ingang van het park is het 313 meter.

Let op! De bus rijdt alleen als je de rit minimaal 30 minuten van tevoren reserveert via RRReis.nl/reserveerrrreis of telefonisch via 088-6557771

Prikkelarm bezoek

Een bezoek aan Pantropica is niet prikkelarm. Tijdens een bezoek aan het park kun je dit onder andere verwachten:

 • Natuurlijke geluiden van dieren, watervallen en andere bezoekers en zachte tropische achtergrond muziek.
 • Onverwachte ontmoetingen met de dieren. De dieren in Pantropica leven vrij in de verschillende werelden en kunnen op onverwachte momenten tevoorschijn komen. Blijf op gepaste afstand en laat de dieren met rust.  
 • Tijdens een bezoek aan de Lori Bush komen de papegaaitjes op je hoofd, arm of schouder zitten. Wil je dit liever niet? Bij de Lori Bush is het mogelijk om uit te wijken naar onze vogelvrije route. 
 • Op reguliere dagen maakt Pantropica geen gebruik van lichteffecten. Op donkere dagen kunnen er in het Hanami Flowerpark gele daglichtlampen aan staan.
 • Pantropica is geheel overdekt, maar de temperaturen wisselen per ruimte. In Vlinderica is het warmst. In de Flamingo Lagoon loop je buiten onder een corridor door.
 • In de vakantieperiodes biedt Pantropica extra activiteiten aan. Deze speciale activiteiten op het gebied van muziek, entertainment en theatershows zijn terug te vinden in de dagkalender. Wij raden het aan om de dagkalender te raadplegen voor jouw bezoek.

Een rustig(er) bezoek

Mocht je behoefte hebben aan een zo rustig mogelijk bezoek binnen onze reguliere openingstijden, dan raden we je aan om je bezoek te plannen buiten de weekenden en de vakantieperiodes. Aan het begin en het einde van de dag is het vaak het rustigst.

Bezoek Jungletheater

In het Jungletheater zijn de zitplaatsen op onze boomstamtribune toegankelijk via een trap. Bezoekers die slecht ter been zijn mogen gebruik maken van de eerste rij. Voor rolstoelgebruikers houden wij ruimte vrij voor de tribune. Jouw gezelschap mag op een klapstoel naast de rolstoel zitten.

Tijdens shows in het Jungletheater dimmen wij de verlichting en lichten wij het podium uit met gekleurde lampen. Voorafgaand en tijdens de show maken wij gebruik van muziek. Lichteffecten worden niet gebruikt.

Andere vragen?

Staat jouw vraag over een voorziening er niet tussen of wil je iets anders weten? Onze medewerkers van de receptie helpen je graag verder via info@pantropica.nl of 0527 – 20 28 75.