Home Over Pantropica Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners

Samen staan we sterk

Pantropica werkt samen met verschillende goede doelen, stichtingen en verenigingen met als doel kwetsbare planten, dieren en mensen te ondersteunen. Door deze meerjarige samenwerkingen kan Pantropica haar krachten en sponsormiddelen gericht inzetten en is het mogelijk om echt iets te kunnen betekenen.

Nederlandse Orchideeën Vereniging

Al ruim 85 jaar zet de Nederlandse Orchideeën Vereniging zich vol passie en enthousiasme in voor de orchidee. Zonder deze organisatie zouden de unieke natuursoorten in de vergetelheid raken en dat zou eeuwig zonde zijn. Door de samenwerking tussen de NOV en Pantropica is het mogelijk om (bijzondere) orchideeën onder de aandacht te brengen tijdens verschillende activiteiten. Eén daarvan is het maandelijkse tijdschrift ‘Orchidee’ vol boeiende artikelen over de meest uiteenlopende orchideeënsoorten.

Ooievaarsstation Spanga

Het hart van de oprichters van Pantropica ging niet alleen van orchideeën sneller kloppen. In 1981 werd hun aandacht getrokken door schokkend nieuws! De ooievaar dreigde uit het Nederlandse landschap te verdwijnen. Thomas en Anne Maarssen kwamen in actie en openden in 1984 op 50.000 m2 het ‘Ooievaarsstation Spanga’. Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter met de ooievaar, maar de buitenstations blijven belangrijk. Dankzij de steun van Pantropica kunnen de ooievaars nog steeds gebruik maken van de nestpalen bij het ‘Ooievaarsstation Spanga’ en vliegen er jaarlijks ruim 100 jongen richting Afrika.

Stichting AAP

Helaas bevinden veel apen en andere exotische dieren zich nog steeds in vreselijke situaties. Stichting AAP zet zich in voor een betere toekomst voor deze dieren. Dit doen ze door de illegale handel te stoppen, de informatie voorziening te verbeteren en exotische dieren die als huisdier gehouden worden op te vangen. Door de samenwerking met Stichting AAP kunnen in Pantropica een aantal opvangdieren genieten van een grote leefomgeving die aansluit bij hun natuurlijke habitat.

Stichting Ambulance Wens

Sinds 2007 laat Stichting Ambulance Wens dagelijks de laatste wensen van immobiele en terminale patiënten uitkomen. Nog een laatste keer naar familie, met het gezin naar het strand of nog een keer naar een bijzondere locatie. Met behulp van speciaal ontwikkelde ambulances en 270 medisch geschoolde vrijwilligers laat Stichting Ambulance Wens de laatste wens van terminaal zieke mensen gratis uitkomen. Pantropica draagt deze bijzondere stichting een warm hart toe en helpt waar mogelijk bij het uitlaten komen van de laatste wensen.