Home Over Pantropica Nieuws Bewonder deze zomer: witte Morpho

Bewonder deze zomer: witte Morpho

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in onze vlindertuin. Gedurende de zomervakantie, 8 juli t/m 3 september 2017, importeert de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, tweemaal per maand maar liefst 80 poppen van de Morpho polyphemus uit Costa Rica.

Witte vlindervleugels

De meeste vlinders in onze vlindertuin zijn zeer kleurrijk, waardoor deze spierwitte Morpho meteen in het oog springt. Met zijn vleugels gespreid is deze fladderaar circa 14 centimeter groot en lijkt hij net een zwevend wit papiertje. Voor de liefhebber prachtig om naar te kijken, maar voor de fotograaf een hele uitdaging. Net zoals zijn blauwe familielid, de blauwe Morpho peleides, laat deze vlinder zich namelijk niet gemakkelijk op beeld vastleggen.

Grootste vlindertuin van Europa

Van oorsprong komt deze prachtige vlinder uit Costa Rica. De witte Morpho voelt zich dan ook helemaal thuis in onze Vlinder Vallei die geïnspireerd is op de planten en dieren uit dit ultieme vlinderland. 

Tip: De Morpho polyphemus is het meest actief in de ochtend. Kom dus zeker op tijd om een glimp op te vangen deze unieke witte verschijning.