Home Over Pantropica Nieuws De Orchideeën Hoeve heet voortaan Pantropica

De Orchideeën Hoeve heet voortaan Pantropica

Van bloemenkwekerij naar een tropische wereld vol avontuur

Het familiebedrijf de Orchideeën Hoeve heeft in de afgelopen 100 jaar een uitzonderlijke transformatie ondergaan. Inmiddels staat er een geheel overdekt park waar jong en oud op ontdekking kan gaan door tien verschillende continenten en kennis maakt met allerlei bijzondere dieren en highlights uit de tropen. De naam Orchideeën Hoeve paste daar simpelweg niet meer bij en daarom heten wij voortaan: PANTROPICA!

Wat betekent Pantropica?

In onze zoektocht naar de nieuwe naam stond één vraag centraal: wat verbindt al die ruimtes met elkaar? Het zijn stuk voor stuk tropische werelden, maar wel op verschillende continenten en met hun eigen, unieke beleving. Verbonden als één grote reis vol ontdekkingen. En zo kwamen wij op Pantropica, wat letterlijk ‘geheel tropisch’ betekent. Pan is afkomstig van het woord Pangea, het supercontinent van 250 miljoen jaar geleden, waaruit alle huidige continenten zijn ontstaan en verwijst naar het Griekse ‘gehele’. Tropica staat voor alle tropische highlights in het park die de bezoekers kunnen ervaren, beleven en ontdekken.

Wat verandert er?

De nieuwe naam Pantropica opent nieuwe werelden. Letterlijk en figuurlijk. Naar de buitenwereld kunnen wij beter laten zien wie wij zijn en ondersteunen wij dit met de nieuwe slogan ‘Even in een andere wereld’, een gloednieuwe website en spotjes op de radio & TV. Daarnaast geeft Pantropica koers aan onze ambitie om het park nog verder uit te breiden en liggen de eerste nieuwbouwplannen al klaar. In 2024/2025 zullen wij starten met de bouw van een elfde continent, een gloednieuwe wereld met onder meer een palmenhuis en een groot speelgedeelte voor kleine ontdekkingsreizigers.