Home Over Pantropica Nieuws Een nieuw thuis voor Malawi cichliden

Een nieuw thuis voor Malawi cichliden

Duik in een kleurrijk avontuur

In Pantropica, het grootste overdekte junglepark van Europa, is een vernieuwd aquarium geopend voor Malawi cichliden. Het aquarium is te bewonderen in het continent ‘Safrica’ waar, naast de Malawi cichliden, ook stokstaartjes en sporenschildpadden leven.

Vernieuwd aquarium

De vissen zwemmen rond in een decor dat is nagebootst aan hun natuurlijke omgeving in het Malawimeer, met rotsen en een zandbodem. Verlichting reguleert het dag- en nachtritme, waardoor de tropische vissen in de 10.000 liter rotsachtige waterbak een natuurlijke leefomgeving ervaren en vrij rond kunnen zwemmen, terwijl automatische systemen zorgen voor voeding en temperatuurregeling.

Onze toegewijde specialisten zorgen dagelijks voor het welzijn van de kleurrijke vissen. Ze onderhouden het aquarium en nemen maandelijks watermonsters om de kwaliteit van het water te controleren.

Uniek in het Malawimeer

Nergens anders op de wereld tref je deze wonderlijke vissen. Malawi cichliden vinden hun oorsprong in het Malawimeer. Dit meer is afgesloten van andere wateren waardoor deze cichliden zich tot unieke en endemische soorten hebben ontwikkeld. De vissen staan ​​bekend om hun felle kleuren en interessante gedrag.

Wist je dat?

  • Er meer dan 1000 verschillende soort Malawi cichliden zijn.
  • De vrouwtjes dragen de eitjes in hun bek totdat ze uitkomen.
  • Je malawi cichliden kunt onderverdelen in de drie groepen: rotsbewoners, keizerbaarsen en rovers.