Home Over Pantropica Nieuws Fam Maarssen ontvangt predicaat hofleverancier

Fam Maarssen ontvangt predicaat hofleverancier

Koninklijk besluit

Met een koninklijk besluit mag Pantropica, voorheen De Orchideeën Hoeve, in Luttelgeest vanaf vandaag het predicaat hofleverancier dragen. Het overdekte junglepark ontving het predicaat op 16 september uit handen van commissaris van de Koning Leen Verbeek.

De Orchideeën Hoeve is al jarenlang een geliefde bestemming voor dagjesgasten uit binnen- en buitenland. In februari werd de tropische attractie voor de elfde keer uitgeroepen tot leukste uitje van Flevoland. In het park van 25.000 vierkante meter worden jaarlijks 286.000 bezoekers verwelkomd. Aan de Oosterringweg kunnen zij onder meer een bezoek brengen aan de grootste vlindertuin van Europa, rustig ronddwalen door de ‘Zwevende’ Bloementuin en allerlei dieren ontmoeten die vrij in het park leven.

*Foto’s zijn gemaakt door Kieq.nu Fotografie

Hofleverancier

De Orchideeën Hoeve heeft een krachtige toeristische uitstraling en stabiele bedrijfsvoering. De komende vijfentwintig jaar mag de Orchideeën Hoeve het koninklijke wapen dragen, vergezeld van de tekst ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is samen met het predicaat Koninklijk één van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Zijne Majesteit de Koning kan het predicaat Hofleverancier toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. Het bedrijf moet minimaal honderd jaar oud zijn en moeten de ondernemer(s) van onbesproken gedrag zijn.

Van Aalsmeer naar Flevoland

Het eerste zaadje voor de Orchideeën Hoeve werd ruim honderd jaar geleden geplant in Aalsmeer, waar oprichter Jacobus Maarssen een akker kocht om bloemen op te kweken. In 1957 worden in Engeland 100 orchideeën gekocht door kleinzoon Thomas Dirk Maarssen, die zeer goed bleken te gedijen in Hollandse grond. Vanuit de Haarlemmermeerpolder kwam de familie Maarssen eind jaren zeventig naar het huidige Flevoland, waar het bedrijf wordt uitgebouwd tot een toeristische trekpleister voor het hele gezin. Het familiebedrijf wordt nu geleid door twee achterkleinkinderen van Jacobus Maarssen, broers Jeroen en Thomas Maarssen

Coronapandemie

Als gevolg van de coronapandemie heeft de Orchideeën Hoeve een bijzondere tijd achter de rug, die het bedrijf in een gezonde balans is doorgekomen. Toen de deuren een tijdlang gesloten moesten blijven vanwege de coronapandemie, werkte al het personeel mee aan een grote verbouwing van het pand. Hierdoor konden gedwongen ontslagen worden voorkomen. Onder meer het restaurant, de receptie en de winkel hebben een complete metamorfose ondergaan die aansluit bij de junglebeleving.