Home Over Pantropica Nieuws Meelopen met dierverzorger Frank

Meelopen met dierverzorger Frank

Een langgekoesterde droom

Tijdens het winterse evenement WinterDroom komen dromen tot leven! Bezoekers konden via social media hun wens voor december indienen en kans maken op vervulling van een langgekoesterde droom. De winactie was een groot succes en er kwamen veel mooie en bijzondere wensen binnen.

Elke week worden er dromen vervuld. De winnaars werden persoonlijk geïnformeerd en de droom werd tot in de puntjes verzorgd. Zo wonnen Sander en Rebecca, dankzij de lieve woorden van hun moeder, een ontmoeting met één van onze dierverzorgers.

Een bijzondere ontmoeting

Sander en Rebecca zijn al langere tijd fan van de Orchideeën Hoeve. Daarnaast wil Rebecca later ook dierverzorger worden dus wat is er dan leuker om nu al een voorproefje te mogen doen?!

Op de grote dag werden ze verwelkomd door dierverzorger Frank, die hen mee nam op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Ze leerden alles over het verzorgen van de dieren, van het geven van eten en drinken tot het schoonmaken van de verblijven.

Ze mochten ook de dieren van dichtbij bekijken. Ze vonden het geweldig om de stokstaartjesalpaca’s en andere tropische dieren te zien. Ze waren vooral onder de indruk van de ringstaartmaki’s. Frank vertelde hen dat de ringstaartmaki’s erg sociale dieren zijn waarbij de vrouwtjes de baas zijn.

Dagschema dierverzorger

De dierverzorgers zijn essentieel voor het welzijn van de dieren in het park. Ze werken hard om ervoor te zorgen dat de dieren gezond, gelukkig en veilig zijn. Hierbij in grote lijnen een dagschema van de dierverzorgers:

De dag begint vroeg | De dag van een dierverzorger begint vroeg. De eerste taak is het schoonmaken van de verblijven en het opruimen van overgebleven eten. Dit is een belangrijk onderdeel van het werk, omdat het helpt om de dieren gezond en veilig te houden. De verblijven moeten goed schoon zijn om ziekten te voorkomen.

Dan is het tijd om te voeren | Na het schoonmaken van de verblijven is het tijd om de dieren te voeren. De dierverzorgers weten precies wat elk dier nodig heeft, dus ze bereiden het voedsel met zorg voor. Het voedsel wordt vers bereid en is aangepast aan de behoeften van het dier. Het voeren van de dieren is eenbelangrijke taak, omdat het ervoor zorgt dat de dieren de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven.

Nu is het tijd voor andere taken | Na het uitvoeren van de belangrijke taken zoals voeren en schoonmaken, hebben de dierverzorgers tijd om andere taken uit te voeren zoals het rondleiden van bezoekers.

Sander en Rebecca hadden een onvergetelijke dag. Ze waren ontzettend blij dat hun droom was uitgekomen. De winactie zorgde voor extra magie tijdens het winterse evenement WinterDroom.