Home Over Pantropica Nieuws Naamswijziging opent nieuwe werelden

Naamswijziging opent nieuwe werelden

Luttelgeest, 2 februari 2024 – De Orchideeën Hoeve heet voortaan Pantropica. Dit werd zojuist onthuld door Thomas en Jeroen Maarssen en burgemeester Roger de Groot op een spectaculaire feestavond voor genodigden. Het familiebedrijf startte in 1919 als bloemenkwekerij, maar transformeerde zich door de jaren heen tot een tropische dagattractie met meer dan 423.000 bezoekers per jaar. De naam Orchideeën Hoeve deed de beleving in het ­­park al jaren tekort, maar afscheid nemen van deze naam doet het uitje in Flevoland pas nu Pantropica gevonden is: een overkoepelende, internationale naam voor een tropische wereld vol avontuur, die ruimte biedt om nog verder te groeien.

Tien verschillende continenten

Dat de schoen al jaren wringt, komt niet uit de lucht vallen. Het bedrijf is de laatste jaren enorm gegroeid en maakte een uitzonderlijke transformatie door. Inmiddels staat er een geheel overdekt park waar bezoekers op avontuur kunnen gaan door tien verschillende continenten. “Afscheid nemen van een naam doe je echter niet zomaar, zeker niet van iets wat je zoveel goeds heeft gebracht en zo vertrouwd is geworden”, vertelt Thomas Maarssen.

Het begin van de attractie

Thomas en zijn broer Jeroen Maarssen vormen de vierde generatie die aan het roer van het familiebedrijf staan. De naam Orchideeën Hoeve werd ooit bedacht door hun ouders om orchideeën te kunnen leveren op de veiling in Aalsmeer. “Veertig jaar geleden was de orchidee een bijzonderheid. De plant werd geassocieerd met moeilijk te houden, duur en warme oorden. Dat waren de ingrediënten die mensen aanspraken en vormden een aantrekkelijk thema voor de aanleg van de eerste tropische tuin in 1989. Het begin van de attractie”, licht Thomas Maarssen toe.

Moeilijke zoektocht

De zoektocht naar een nieuwe naam was volgens Maarssen niet eenvoudig. “Wij zijn er achter de schermen jaren mee bezig geweest. Honderden namen zijn voorbij gekomen en uiteindelijk hebben wij richting gevonden door inspiratiesessies met jaarkaarthouders, medewerkers en Bernard Klaassen van Ygenzinnig”, vertelt Thomas. Uiteindelijk kwam daar Pantropica uit, wat letterlijk ‘geheel tropisch’ betekent. Pan is afkomstig van het woord Pangea, het supercontinent van 250 miljoen jaar geleden, waaruit alle huidige continenten zijn ontstaan en verwijst naar het Griekse ‘gehele’. Tropica staat voor alle tropische highlights in het park die de bezoekers kunnen ervaren, beleven en ontdekken.

Nieuwbouwplannen

Volgens Jeroen Maarssen is Pantropica een mooie, belangrijke verandering en niet slechts een naamswijziging. “Het geeft koers aan onze ambities om het park nog verder uit te breiden en het opent tevens de weg naar een grotere naamsbekendheid op de (inter)nationale markt”. In februari start Pantropica met het uitzenden van commercials op de landelijke radio en TV, waar ludiek wordt ingespeeld op de nieuwe slogan ‘Even in een andere wereld’. Tevens liggen er alweer tekeningen klaar voor de bouw van een gloednieuw continent met onder meer een groot speelgedeelte voor kleine ontdekkingsreizigers.