Home Over Pantropica Nieuws Nieuwe gethematiseerde toiletten

Nieuwe gethematiseerde toiletten

Bijzonder toiletgebouw

Een bezoek aan het kleinste kamertje een beleving op zich? Jazeker! In het gloednieuwe en geheel gethematiseerde toiletgebouw in onze centrale hal waan je je midden in de tropen en word je omringd door talloze bloemen en planten. Maar maak je geen zorgen, primitief zijn de nieuwe toiletten zeker niet! Het toiletgebouw is van alle gemakken voorzien en beschikt ook over een verschoningsruimte en twee invalidentoiletten inclusief spoelföhninstallatie en een sta-op hulp.

Inspiratie tropische toiletten

Bijna elke bezoeker komt er en vaak is het één van de eerste dingen die een bezoeker bezoekt. Waarom zou dit belangrijke vertrek, dan niet ook een beleving op zich kunnen zijn. Met dit idee in het achterhoofd is het bouwteam van de Orchideeën Hoeve gestart aan de bouw van een wel heel bijzonder toiletgebouw.

Het nieuwe toiletgebouw, waarin het lijkt alsof je midden in de tropen staat, stond er niet zomaar. De inspiratie is van ver gekomen, namelijk uit Singapore en Japan! Door natuurlijke materialen zoals bamboe, riet en versteend hout te combineren met tropische planten is het een echte plantentuin met toiletten geworden. De schuttinkjes vormen enkel de afscheiding tussen de toilet en de natuur. Net echt toch?!

Upgrade invalidentoilet

Iedereen moet van de natuur kunnen genieten, dat motto past helemaal bij de Orchideeën Hoeve. Naast rolstoeltoegankelijke paden en de al bestaande invalide toiletten heeft een wens van een trouwe bezoeker ervoor gezorgd, dat we nu nog een stap verder gaan. Door de invalidentoiletten in het nieuwe toiletgebouw uit te bereiden met een sta-op hulp, kunnen ook mensen met een beperkte mobiliteit weer zelfstandig en moeiteloos gebruikmaken van onze toiletten. Met deze aanpassing zet de Orchideeën Hoeve weer een extra stap in het verhogen van de toegankelijkheid van het park.