Home Over Pantropica Nieuws Opening Jungledorp

Opening Jungledorp

De afgelopen maanden moest de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, het zonder bezoekers doen, maar stil is het zeker niet geweest. Tijdens de sluiting heeft de winkel van het park een complete metamorfose ondergaan en is er een bruisend jungledorp tevoorschijn gekomen. Vanaf 2 juni heet de Orchideeën Hoeve bezoekers graag welkom in dit levendige centrum waar felle kleuren, knusse steegjes met honderden snuisterijen en rieten hutjes met bloemen en planten een unieke vakantiesfeer creëren.

Thomas Maarssen, mede-eigenaar van de Orchideeën Hoeve, kan niet wachten om de metamorfose van de winkel te laten zien. ‘Na een dagje wandelen door de tropen, kwamen de bezoekers in een hele Nederlandse winkel. Een gemiste kans’. De winkel is daarom compleet ontruimd en opnieuw opgebouwd met natuurlijke materialen uit allerlei verschillende landen. ‘Met behulp van grootse palmen en citrusbomen, karakteristieke deuren uit Indonesië, de kenmerkende kleuren uit Willemstad en heel veel bamboe hebben we een knus jungledorp van 2.000 m2 gebouwd die volledig past bij het junglepark’, licht Thomas toe. Met deze volledige metamorfose zet de Orchideeën Hoeve een totaal nieuwe shopping experience neer, waarmee zelfs de lokale bezoeker wordt verrast.

In het nieuwe dorp is aan iedereen gedacht. Cadeautjes voor familie en vrienden, planten en bloemen om thuis een eigen jungle te creëren en tal van leuke souvenirs als herinnering aan een tropische vakantiedag in de Orchideeën Hoeve. ‘In de hutjes, met allemaal een eigen thema, wordt het ruime aanbod op bijzondere wijze tentoongesteld en lijkt het alsof je in een lokaal winkeltje staat’, vertelt Thomas. Ook voor de orchideeënliefhebbers valt er genoeg te shoppen in het dorp. ‘De orchidee hoort bij onze familie, maar ook bij de tropen en heeft daarom weer een prominente plek gekregen in het assortiment’, stelt Thomas gerust. 

De winkel van de Orchideeën Hoeve is vanaf 2 juni dagelijks gratis te bezoeken van 09:30 tot 18:00 uur. Het junglepark opent naar verwachting op 5 juni weer, tenzij de overheid anders besluit