Home Over Pantropica Nieuws Vlinderexplosie

Vlinderexplosie

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica. Door succesvolle eigen vlinderkweek en de import van 400 Afrikaanse vlinders vliegt er nu een recordaantal vlinders in ons tropische park. De populatie bestaat momenteel al uit 2500 vlinders en wij verwachten dat er de komende weken nog eens honderden extra vlinders ontpoppen.

Bijzondere vlinders

De Orchideeën Hoeve importeert wekelijks 55 vlindersoorten uit Costa Rica en de Filipijnen. Voor de zomervakantie wilden wij echter extra uitpakken en hebben wij de hand weten te leggen op een aantal bijzondere vlindersoorten. In de poppenkasten hangen nu 400 Afrikaanse vlinders die elk moment kunnen uitkomen. Daarnaast fladderen er deze zomer tientallen witte Morpho’s bij ons in de vlindertuin. Een prachtige vlinder die met gespreide vleugels net op een zwevend wit papiertje lijkt. 

Vlinderkwekerij

Over enkele dagen voorspellen wij een hoogtepunt in de vlinderpopulatie en zullen er meer dan 3.000 vlinders te bewonderen zijn. Naast de ontpopping van de Afrikaanse vlinders, is er op dit moment ook een enorme toevoer vanuit de eigen vlinderkwekerij. De voedselplant voor de rups, ook wel waardplant genoemd, is in de zomer goed verkrijgbaar waardoor wij per week zelf ook nog eens 200 vlinders kweken