Verzorging Epidendrum

In de natuur van Midden-Amerika en Zuid-Amerika groeit de Epidendrum tussen rotsen en bomen. Haar naam heeft de Epidendrum ook te danken aan haar leefwijze. Vertaald vanuit het Grieks betekent Epidendrum letterlijk ‘op een boom’. De orchidee wordt gekenmerkt daar haar prachtige bloemtrossen. De bloemen zijn klein, soms nog kleiner dan een speldenknop, maar de grote hoeveelheden aan een tros maken dat meer dan goed. Door de uitbundige groei haal je met deze plant de jungle in huis!

Licht

Zet de Epidendrum op een lichte schaduwplaats, niet in direct zonlicht.

Temperatuur

De Epidendrum houdt van een dagtemperatuur rond de 18⁰C en een nachttemperatuur van ongeveer 15⁰C.

Watergeven

Geef de Epidendrum pas weer water als de aarde bijna droog is.  Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoen.

Bemesting orchidee

  • Voed de Epidendrum tweemaal per maand met onze speciale orchideeënvoeding ‘Groei en bloei’. Dosering: één afgestreken theelepel op één liter water.
  • Strooi in februari, mei en september eenmaal een afgestreken theelepel Grondverbeteraar over het potmateriaal.
  • Van november tot en met januari heeft de orchidee geen voeding nodig. 

Besproeien van knoppen

In de winter- en zomermaanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

EpidendrumGrond

Het is belangrijk om de Epidendrum één keer in de drie jaar, of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in orchideeëngrond. Pantropica heeft voor de Epidendrum een luchtig mengsel samengesteld van bark, kokos en turf. Dit mengsel is te koop in onze winkel en in onze webshop. Verpot de Epidendrum als deze is uitgegroeid (in het voorjaar).

Na de bloei

Snij de bloemstengel, als deze uitgebloeid is, helemaal onderaan de stengel af. Zet de Epidendrum zo licht mogelijk weg. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden.