Verzorging Nelly Isler

De Cambria Burrageara Nelly Isler zul je niet gauw tegenkomen op een tropische vakantie. Deze orchidee is namelijk een kruising van verschillende geslachten. De kweker van de orchidee heeft zijn schepping vernoemd naar zijn vrouw ‘Nelly Isler’. Als de Nelly Isler op een koele plaats staat worden de bloemen donkerrood en geeft de plant een heerlijke zoete geur af. Bij de juiste leefomstandigheden kan de plant zelfs meerdere takken geven!

Licht

Zet de Nelly Isler op een lichte plaats, maar niet in direct zonlicht.

Temperatuur

De Nelly Isler houdt van een koele en luchtige omgeving. Zomers mag de Nelly Isler buiten onder een afdakje staan.

Watergeven

Geef de Nelly Isler pas weer water als de aarde bijna droog is.  Eén waterbeurt in de zeven tot negen dagen is voldoen.

Bemesting orchidee

  • Voed de Nelly Isler tweemaal per maand met onze speciale orchideeënvoeding ‘Groei en bloei’. Dosering: één afgestreken theelepel op één liter water.
  • Strooi in februari, mei en september eenmaal een afgestreken theelepel ‘Grondverbeteraar’ over het potmateriaal.
  • Van november tot en met januari heeft de orchidee geen voeding nodig. 

Besproeien van knoppen

In de winter- en zomermaanden kan de luchtvochtigheid laag zijn in de woning. Dagelijks de allerkleinste knopjes besproeien voorkomt dat deze uitdrogen en niet tot bloei komen.

OrchideeënGrond

Het is belangrijk om de Nelly Isler , of eerder als de grond verteerd is, te verpotten in  orchideeëngrond. Pantropica heeft voor de Phalaenopsis een luchtig mengsel samengesteld van bark, kokos en turf. Dit mengsel is te koop in onze winkel en in onze webshop. Verpot de Nelly Isler als deze is uitgegroeid (in het voorjaar).

Na de bloei

Snij de bloemstengel, als deze uitgebloeid is, helemaal onderaan de stengel af. Vanuit een nieuwe scheut geeft de orchidee weer een bloemtak, dit duurt gemiddeld zo’n acht tot twaalf maanden.