Home Over Pantropica Nieuws Jonge flamingo geboren

Jonge flamingo geboren

Eerste flamingo’s geboren

Voor het eerst in de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, is er een jonge flamingo uit het ei gekropen! Na een broedtijd van ongeveer vier weken is het kleine donzige vogeltje geboren en ligt nu heerlijk in zijn nest in het Makirijk.

Broedseizoen

Na het nodige geflirt waren de flamingo’s de afgelopen weken druk bezig met het bouwen van nestheuvels van modder, schelpjes en veren. Al dat bouwen leverde bijzondere bouwsels op. De nesten van flamingo’s lijken namelijk sprekend op kleine vulkaantjes met in het midden een kuil voor het ei. Voor de flamingokolonie van de Orchideeën Hoeve waren het niet de eerste zelfgebouwde nesten, maar eieren werden er nog nooit gelegd. De verrassing was dan ook groot, toen er dit jaar voor het eerst een ei gelegd werd. 

Eerste baby flamingo

Na een maand broeden, door zowel vader als moeder, kwam er deze week voor het eerst een baby flamingo uit het ei gekropen. Op zijn ouders lijkt de jonge flamingo nu nog niet. Een Cubaanse flamingo wordt wit geboren en krijgt pas na ongeveer drie jaar zijn kenmerkende roze kleur. Ook de snavel van het jong is anders. Doordat ze de eerste weken een kleine rechte snavel hebben, kunnen jonge flamingo’s nog geen kleine diertjes uit het water vissen en zijn ze voor voedsel afhankelijk van hun ouders. Na twee tot drie maanden gaan ze zelf op zoek naar eten.

Wil je de jonge flamingo komen bewonderen? Plan dan snel je bezoek! De komende dagen zal de baby flamingo nog dicht bij zijn ouders op het nest blijven, maar het zal niet meer lang duren voordat hij zijn eerste stapjes gaat zetten.