Flamingo Lagoon

Kleurrijke binnenkomst

Bij binnenkomst in de Flamingo Lagoon trekken ze meteen jouw aandacht: de grote groep Cubaanse flamingo’s. Met hun felroze verenpak en bijzondere groepsgedrag stelen deze prachtige dieren overduidelijk de show. De andere bewoners trekken zich hier echter niets van aan en leven er vrolijk op los.

Waar de ringstaartmaki’s koning zijn

Dwaal langs de oever van de Flamingo Lagoon en loop tussen de waggelende eendjes, maak kennis met de wollige alpaca’s en bewonder de springkunsten van de ringstaartmaki’s op de twee grote apeneilanden. De Flamingo Lagoon is het buitencontinent van Pantropica, maar dankzij de overdekte looproute onder alle weersomstandigheden te bezoeken.

Dieren in Flamingo Lagoon

Langs en in de grote vijver van de Flamingo Lagoon leven allerlei dieren. Spot je ze niet buiten? Neem dan een kijkje bij de binnen verblijven.

Alpaca

Lees meer

Flamingo

Lees meer

Ooievaar

Lees meer

Ringstaartmaki

Lees meer

Rode ibis

Lees meer

Eenden

Lees meer

Must-do: Eendjes voeren

In de Flamingo Lagoon leven ook allerlei eenden zoals de witte kwakertjes, manderijneenden en roodschoudertalingen. Je spot ze al vaak dobberend op het water, maar ze waggelen ook regelmatig tussen de bezoekers door in de hoop dat jij ze trakteert op een handje voer.

Zo leuk is de Flamingo Lagoon!

Wist je dat…

Flamingo’s staan altijd op één poot. Door een poot in te trekken, verliezen ze zo min mogelijk lichaamswarmte. Wordt de andere poot te koud in het water? Dan wordt er van poot gewisseld.

Ontdek meer continenten

Amazonia

Lees meer

Tropica

Lees meer

Hanami Flowerpark

Lees meer

Vlinderica

Lees meer

Lori Bush

Lees meer

PanAvontura

Lees meer

Flamingo Lagoon

Lees meer

Pankong River

Lees meer

Safrica

Lees meer

Aarts Speeljungle

Lees meer

Citrus Lane

Lees meer

Greenhouse

Lees meer