Home Over Pantropica Nieuws Meelopen met vlinderverzorger Dian

Meelopen met vlinderverzorger Dian

Een langgekoesterde droom

De WinterDroom wensenactie zorgt voor extra magie tijdens de decembermaand. Dromen komen tot leven en creëren bijzondere herinneringen. Via een online formulier konden bezoekers hun grootste dromen insturen. De wensenactie was een groot succes!

Een bijzondere ontmoeting

Voor Lennex was de WinterDroom wensenactie een mooie kans om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Lennex’ lieve moeder liet ons weten dat ze alles wil weten over vlinders, en dat het helemaal geweldig zou zijn als er ook eentje op haar vinger zou gaan zitten.

In de wereld van de vlinders

De Orchideeën Hoeve heeft een team van vlinderverzorgers dat zorgt voor meer dan 2.000 tropische vlinders. De vlinders worden gekweekt in de eigen rupsenkwekerij, maar er worden ook wekelijks meer dan vijvenvijftig verschillende soorten geïmporteerd vanuit Costa Rica en de Filipijnen.

Rondleiding door de Vlinder Vallei | Op de grote dag neemt vlinderverzorger Dian de familie mee voor een rondleiding door de Vlinder Vallei. Lennex, haar grote broer en ouders leerden alles over de verschillende vlindersoorten die er leven, wat ze eten en het voortplantingsproces.

Eten klaarmaken | Tijdens de rondleiding liet vlinderverzorger Dian verschillende bordjes met fruit en honingwater zien. Deze bordjes moeten elke dag worden ververst. Lennex en haar broer mochten hiermee helpen. Achter de schermen maakten ze een heerlijk hapje met vers fruit

Poppenkast | In de poppenkast is het proces van rups tot vlinder goed te volgen. Elke dag worden de kasten een paar keer geopend, zodat de volgroeide vlinders de wijde wereld in kunnen. Lennex had een onvergetelijke ervaring tijdens het vrijlaten van vlinders. Een van de vlinders kwam namelijk op haar hand zitten!

Van rups tot vlinder | Na het vrijlaten van de ontpopte vlinders, nam Dian Lennex en haar broer mee naar de rupsenkwekerij. Daar waren ze verrast door de enorme rupsen die ze zagen. Dian vertelde hen over de levenscyclus van een vlinder.

Time flies when you’re having fun! Lennex heeft op deze dag veel geleerd over vlinders en vond het geweldig. Ze heeft geleerd hoe vlinders leven, hoe ze zich voortplanten en hoe ze worden verzorgd. Een dag om niet snel te vergeten!