Home Over Pantropica Nieuws Nieuw! Het Hanami Flowerpark

Nieuw! Het Hanami Flowerpark

Opening Hanami Flowerpark

In oktober 2016 heeft de geheel overdekte Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, een gloednieuwe natuurervaring geopend genaamd Hanami Flowerpark. Deze unieke bloemenattractie zuigt je mee in een sprookjesachtige bloemenwereld waar duizenden kleurrijke zomerbloeiers een oneindige wolk boven het hoofd vormen. Het unieke concept is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nog nergens in Europa te ervaren.

Hanami Matsuri

De gloednieuwe natuurbeleving is geïnspireerd op de Hanami Matsuri, het wereldberoemde kersenbloesemfeest in Japan. De Sakura (de kersenbomen) vormen een belangrijke traditie in de Japanse cultuur en zijn een enorme toeristentrekker. Zodra de bloesems aan de bomen verschijnen staan duizenden mensen uit binnen- en buitenland in de rij om samen met familie en vrienden het ontwaken van de natuur te vieren onder een zee van ontelbare bloesems.

Bistro ‘De Sakura’

Voor het bloemenspektakel is een nieuwe serre aangelegd van tweeduizend vierkante meter en zeven meter hoog. Hoewel het concept in een mediterraans jasje is gestoken, voert de Japanse traditie de boventoon. Het continent is dan ook rijk aan gezellige zitjes waar je eindeloos kunt genieten van de bloemrijke vergezichten. En wie ondertussen zin krijgt in iets lekkers, kan bij bistro ‘De Sakura’ genieten van zomerse heerlijkheden.