Home Over Pantropica Nieuws Opkweken van de hangplanten

Opkweken van de hangplanten

Bloemenpracht in het Hanami Flowerpark

Wanneer je het Hanami Flowerpark inloopt word je betoverd door een wolk aan prachtige bloemen. Met meer dan duizend kleurrijke bloeiers stap je een sprookjesachtige bloemenwereld in. Deze unieke bloemenattractie is geïnspireerd op de wereldberoemde Japanse kersenbloesemperiode en is nergens anders in Europa te ervaren. Maar hoe blijven deze bloemen zo mooi?

‘Bloementeam’

Het Hanami Flowerpark verblijdt je het hele jaar door met een fijn zomergevoel. Om dit voor elkaar te krijgen is ons speciale ‘bloementeam’ 60 uur per week bezig om alle dorre bloemetjes te verwijderen uit de 1.300 hangplanten. Deze dorre bloemetjes bevatten zaadjes waarmee de hangplant zich kan voortplanten, maar vragen van de plant ook veel energie. Daarom worden alle dorre bloemetjes elke dag verwijderd, zodat hij al zijn energie kan steken in het produceren van nieuwe bloemen. Hierdoor kan de plant nog langer en voller bloeien.

Nieuwe opkweekkas

Het echte geheim van 365 dagen bloemenpracht zit nog wel iets ingewikkelder in elkaar. Dit heeft alles te maken met het creëren van een optimaal klimaat. Om dit voor elkaar te krijgen is er onlangs naast het pand van de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, een nieuwe kas geplaatst. In deze kas is het mogelijk om de temperatuur nog nauwkeuriger te regelen en krijgen de bloemen voldoende daglicht, waardoor ze in een ideaal klimaat kunnen groeien en bloeien. Door de bloemen uit de ‘Zwevende’ Bloementuin af te wisselen met de ruim duizend hangplanten uit de nieuwe kas, krijgen de bloemen de kans om te herstellen van de intensieve periode in het park en kunnen ze na een rustperiode weer volop stralen.

Kortom; met kennis en liefde zorgen wij ervoor dat je het hele jaar door kan genieten van de prachtige bloemen in het Hanami Flowerpark!