Home Over Pantropica Nieuws Orchideeën Hoeve opent Flamingo Lagoon

Orchideeën Hoeve opent Flamingo Lagoon

Feestelijke opening

Bezoekers van de Orchideeën Hoeve, nu Pantropica, zijn sinds vandaag van harte welkom in de gloednieuwe Flamingo Lagoon. Het nieuwe buitengebied werd vanmorgen in het bijzijn van bezoekers en jaarkaarthouders officieel geopend door mede-eigenaar Jeroen Maarssen en de aap. Met een stevige druk op de knop activeerden zij de toegangspoort van de Flamingo Lagoon, waarna het publiek voor het eerst kennis kon maken met de nieuwe diersoorten.

De dieren

De Flamingo Lagoon is maar liefst 2.400 m2 groot en biedt een prachtig onderkomen aan allerlei dieren die helemaal thuishoren in het tropische park. Zo kun je zomaar oog in oog staan met een exotische flamingo en waggelen eendjes vrolijk tussen het publiek door. De ringstaartmaki’s vonden het nog te koud om naar buiten te gaan, maar waren dankzij het kijkglas in het binnenverblijf toch volop te bewonderen voor het publiek.

Buiten, maar toch overdekt

De Flamingo Lagoon is de eerste buitenbeleving in de Orchideeën Hoeve. “In de Flamingo Lagoon ben je buiten, maar dankzij de overdekte looproute is het onder alle weersomstandigheden te bezoeken. Het was een zeer uitdagend nieuwbouwproject, maar wij zijn ontzettend trots op het eindresultaat”, vertelt Jeroen Maarssen. “De dieren hebben alle ruimte gekregen om vrij te kunnen vliegen, klimmen, springen en zwemmen. Prachtig voor zowel het dier als de bezoeker die vandaag zichtbaar genoot”, aldus Maarssen.