Home Over Pantropica Nieuws Kies de natuurroute

Kies de natuurroute

Highlights natuurroute

wandelen door een ansichtkaart

Ben jij het type reiziger die het gelukkigst wordt van een uitstapje naar de natuur? Dan is Pantropica jouw droombestemming. Jouw reis start al ansichtkaartwaardig bij binnenkomst in Amazonia. Meterhoge waaierpalmen, een kleurrijke toekan en de groene vergezichten zorgen voor een adembenemend natuurplaatje

TIP! Dwaal tijdens jouw reis af van de hoofdroute en neem waar mogelijk een avonturenpad. Deze uitdagendere paden brengen je nog dichter bij de tropische dieren.

Het hele jaar door lente

Vervolg je reis en bezoek Tropica, waar de natuur een feestje is voor al je zintuigen. In dit groenblijvende continent is het altijd lente en hebben (tropische) bloemen de hoofdrol. Ze groeien tegen de bomen omhoog, kleuren de wandelpaden en ze zijn rondom de waterval in overvloed te vinden. Ga tijdens een bezoek ook zeker ook op zoek naar alle orchideeën. Van speldenknop formaat tot wel 15 cm doorsnee, in Tropica groeien ze allemaal.

Succes gegarandeerd: Dieren spotten

Het was nog nooit zo makkelijk om de meest bijzondere dieren te spotten. Flamingo’s, witoorpenseelaapjes, kroonduiven, haaien, stokstaartjes… Tijdens jouw route heb je overal de kans om deze wilde dieren in echt te zien. Hou jouw ogen en oren goed open!

De volgende stop is een bucketlist locatie voor natuurliefhebbers. Vlinderica kan dan ook zomaar het hoogtepunt worden van jouw reis door Pantropica. Dwaal rond tussen duizenden tropische vlinders, maak mee hoe een rups zich ontpopt tot vlinder en bewonder meer dan 55 verschillende vlindersoorten.

Optioneel: Maki Tour

Wanneer jouw reisschema het toelaat, is de Maki Tour in de Flamingo Lagoon een echte aanrader. Tijdens een korte ontmoeting neemt de makiverzorger je mee in de wereld van deze unieke halfapen en kom je achter de meest bijzondere weetjes en feitjes.

Lunchen in het Hanami Flowerpark

Het Hanami Flowerpark staat bij iedere natuurliefhebber op de reisroute en dat is niet zonder reden! De eindeloze bloemenwolk in dit park, laat je het hele jaar door het fijne zomergevoel ervaren. Neem plaats in één van de idyllische prieeltjes en geniet van een dorstlesser of versnapering terwijl je omringd wordt door bloemen.

Een rugtas vol herinneringen

Met een stop in het Hanami flowerpark is er een einde gekomen aan jouw route door Pantropica. Wil je een blijvende herinnering meenemen? Sluit dan jouw reis af in de Panmarket waar je naast de leukste souvenirs ook kamerplanten en woondecoraties kunt kopen.