Bijzondere ontmoetingen

Betreed Amazonia en ontdek een continent vol avonturen en bijzondere ontmoetingen. In dit prachtige regenwoud loop je tussen de dieren en reusachtige palmen en maak je je reis zo avontuurlijk als jij wilt. Neem de hoofdroute voor een tour langs alle highlights of dwaal af via de wildpaden. Sta oog in oog met eentoekan, bewonder de metershoge waaierpalm en ontdek van welke plant vanille afkomstig is. Maar kijk goed uit! Voor je het weet lokt een aapje jou naar de onderste groeilaag van het regenwoud en leidt alleen een gammele touwbrug naar een nieuw avontuur…

Dieren Amazonia

Amazonia is, net als een echt regenwoud, opgebouwd uit drie groeilagen. Wie goed kijkt ontdekt verscholen in het groen, in de lucht en tussen de boomtakken allerlei verschillende bewoners. Weet jij alle dieren te spotten?

Toekan

Lees meer

Eenden

Lees meer

Kroonduif

Lees meer

Roodbuik­­­­­­­­­­­­­tamarins

Lees meer

Witoorpenseel­aapje

Lees meer

Koikarper

Lees meer

Rood- en geelwangschildpadden

Lees meer

Violette schildtoerako

Lees meer

Meervallen

Lees meer

Wist je dat…

Planten en bomen hebben in Amazonia de kans om echt groot te worden. Vanaf de meterslange hoofdbrug heb je een prachtig uitzicht op de imposante groei van onder meer de Monstera. Deze gigantische plant heeft allemaal gaten in zijn bladeren, waardoor ook de onderste bladeren zonnestralen kunnen opvangen.

Planten en bloemen in Amazonia

Musa ornata

Bamboe

Gatenplant

Duitse pijp

Heliconia

Geldboom

Rodeknop gember

Spinnen lelie

Olifantsoor

Clerodendrum

Dadelpalm

Must-do: riviermonsters voeren

Ben jij niet bang voor een riviermonster? Pak dan een garnaaltje en voer de reusachtige meervallen! Deze riviermonsters kunnen wel 1,20 meter lang worden en eten alles wat in hun mond past. Durf jij het aan?

Zo leuk is Amazonia!

Ontdek meer continenten

Amazonia

Lees meer

Tropica

Lees meer

Hanami Flowerpark

Lees meer

Vlinderica

Lees meer

Lori Bush

Lees meer

PanAvontura

Lees meer

Flamingo Lagoon

Lees meer

Pankong River

Lees meer

Safrica

Lees meer

Aarts Speeljungle

Lees meer

Citrus Lane

Lees meer

Greenhouse

Lees meer