Een continent vol wonderen

Zet voet in het aangename klimaat van Tropica en laat je meevoeren door de dichtbegroeide jungle. In dit continent zorgt een bijzonder planten- en dierenrijk ervoor dat élk bezoek verrassend is. Laat je imponeren door talloze orchideeën, ontdek bloemen die kunnen communiceren en ontmoet vleesetende planten. Ondertussen hebben de bewoners van Tropica jou allang gespot.

Terwijl de schildpadden nog een plons nemen in het kabbelende riviertje, zal de toerako vanuit de jungletoppen toekijken hoe jij de koikarpers trakteert op een handje vissenvoer.

Planten en bloemen in Tropica

Bloemen en planten zijn een onmisbaar onderdeel van de natuur. Ze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook belangrijk voor het ecosysteem. In Tropica vind je een veelzijdigheid aan bloemen en planten:

Epidendrum

Kruidje roer mij niet

Paradijsvogelbloem

Bromelia

Vanda

Blauwvaren

Dendrobium

Anthurium

Bekerplant

Phalaenopsis

Knotsbromelia

Boomvaren

Wist je dat…

Zodra je Tropica binnenstapt voel je het meteen. De luchtvochtigheid in dit continent ligt hoger dan wij gewend zijn in Nederland, namelijk op 70%. Dit vinden vooral de epifyten fijn. Dit zijn planten die met hun bijzondere wortels water en voedingsstoffen uit de lucht halen om te groeien en bloeien.

Dieren in Tropica

Hoog in de boomtoppen, langs de oevers van het riviertje en ineens voor je neus: in Tropica zijn er allerlei dieren te ontdekken!

Goudkopleeuwaapjes

Lees meer

Bonte neushoornvogel

Lees meer

Witwangtoerako

Lees meer

Rood- en geelwangschildpadden

Lees meer

Koikarper

Lees meer

Witoorpenseel­aapje

Lees meer

Zo leuk is Tropcia!

Must-see: de waterval

In Tropica vind je de prachtige waterval. Pak je camera erbij voor een tropische vakantiefoto en neem even een moment voor jezelf. Laat je meevoeren op het ontspannende geluid van het kletterende water en laat je betoveren door deze paradijselijke plek.

Ontdek meer continenten

Amazonia

Lees meer

Tropica

Lees meer

Hanami Flowerpark

Lees meer

Vlinderica

Lees meer

Lori Bush

Lees meer

PanAvontura

Lees meer

Flamingo Lagoon

Lees meer

Pankong River

Lees meer

Safrica

Lees meer

Aarts Speeljungle

Lees meer

Citrus Lane

Lees meer

Greenhouse

Lees meer