In de wereld van de vlinders

Vlinderica is de grootste vlindertuin van Europa. In deze tropische vlindertuin dwaal je rond tussen meer dan 2.000 tropische vlinders zoals de blauwe morpho, de papiervlinder en de uilvinder. Door de aangename temperaturen, de hoge luchtvochtigheid en de prachtige natuur, lijkt het alsof je in deze vlindertuin een zonnige vakantie in Midden-Amerika binnenstapt. Bewonder kleurrijke vlinders die fladderen van bloem naar bloem, neem plaats op een bankje voor het magische liefdesspel van de Caligovlinder en bewandel de speciale bergpaden. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over Vlinderica en ontdek je nog veel meer bijzonders!

Vlinders in deze vlindertuin

Hangend aan de palmbomen, neergestreken op een vers stukje ananas of op een van de vele nectarplanten. In Vlinderica spot je overal vlinders en wie goed kijkt ziet veel verschillende vlindersoorten. Grote kans dat je deze tropische vlinders van je must-see lijstje kunt afstrepen:

Atlasvlinder

Caligo

Glasvleugel­vlinder

Graphium agamemnon

Postman

Blauwe morpho

Heliconius cydno

Komeetstaart­vlinder

Cethoisa biblis

Papiervlinder

Papilio cresphontes

Zebravlinder

Monarchvlinder

Eueides isabella

Dryadula phaetusa

Siproeta stelenes

Parthenos sylvia

Papilio lowi

Papilio palinarus

Papilio rumanzovia

Limoenvlinder

Heliconius hecale

Heliconius erato

Vlinders uit Costa Rica

In de rupsenkwekerij kweekt Pantropica een aantal tropische vlinders zelf en kun je de bijzondere levenscyclus van de vlinder bewonderen. De andere vlindersoorten, zo’n 55 verschillende, worden geïmporteerd uit Costa Rica en de Filipijnen. Nadat de rups is verpopt, gaat hij als postzending op het vliegtuig. Bij aankomst in Pantropica wordt de pop opgehangen in de poppenkasten. Binnen twee weken barst de cocon open en kan het avontuur als vlinder beginnen!

Zo leuk is Vlinderica!

Must-do: trouwen in de vlindertuin

Laat jouw vlinders in jouw buik letterlijk tot leven komen en geef elkaar het ja-woord in onze romantische vlindertuin. De vlindertuin van Pantropica is een officiële trouwlocatie van de gemeente Noordoostpolder.

Ontdek meer continenten

Amazonia

Lees meer

Tropica

Lees meer

Hanami Flowerpark

Lees meer

Vlinderica

Lees meer

Lori Bush

Lees meer

PanAvontura

Lees meer

Flamingo Lagoon

Lees meer

Pankong River

Lees meer

Safrica

Lees meer

Aarts Speeljungle

Lees meer

Citrus Lane

Lees meer

Greenhouse

Lees meer