PanAvontura

Speelplezier

Wil jij je kinderen lekker laten spelen in een indoorspeeltuin, maar ben je zelf ook toe aan een leuk uitje? Dan is Pantropica, inclusief indoorspeeltuin van 1.000m2, een echte aanrader! Dit geheel overdekte park in Flevoland (nabij Emmeloord) is een speel- en dierentuin in één en biedt de leukste jungle-avonturen voor het hele gezin.

**Door de ANWB al 13 jaar op rij bekroond tot ‘Leukste uitje van Flevoland’**

10 (speel)avonturen die je in deze indoorspeeltuin niet mag missen

In de indoorspeeltuin van Pantropica kunnen jouw kinderen lekker overdekt spelen en beleef jij als (groot)ouder ook een topdag dankzij alle leuke dingen die je het bijbehorende junglepark kunt doen, zien en beleven: 

1. Indoor spelen in PanAvontura

Water uit de grond pompen, door de jungletoppen klimmen en met een liaan een kabbelend beekje oversteken… in de indoorspeeltuin van Pantropica kunnen kinderen zich helemaal uitleven en als een echte avonturier op overlevingstocht. 

2. Op expeditie in het junglepark

Zijn de kinderen uitgespeeld in de indoorspeeltuin? Dan is het tijd om op expeditie te gaan in het junglepark! Dit indoor paradijs is maar liefst 25.000 m2 groot en zit vol geheime weggetjes en spannende junglepaden die jullie leiden naar de leukste avonturen.

3. Papegaaitjes, riviermonsters en eendjes voeren

In het indoor junglepark kom je oog in oog te staan met allerlei dieren en het leuke is: je mag een aantal dieren zelf voeren! Maak jullie dagje weg met jonge kinderen dus extra leuk. Wie van de familie is een echte ranger en durft het aan om de papegaaitjes, riviermonsters en eendjes te voeren?

4. Op avontuur met de junglespeurtocht

Ben jij wel in voor een beetje extra avontuur? Doe dan mee met de junglespeurtocht en ga samen met directeur Aart Stokstaart op ontdekkingstocht. Tijdens de speurtocht kom je op de leukste plekjes in het park en beleef je allerlei spannende avonturen.

5. Flamingo’s spotten

Heb jij weleens een echte flamingo ontmoet? In de Flamingo Lagoon, aangrenzend aan de indoorspeeltuin, leeft een grote groep Cubaanse flamingo’s die jij van heel dichtbij kunt bewonderen. Dat worden spectaculaire foto’s!

6. Spannende jungleshow

In het Jungletheater kunnen jullie even lekker op adem komen van alle indoor speelavonturen en kennis maken met echte junglegriezels. In twintig minuten tijd vertelt de ranger jullie alle leuke weetjes over meterslange slangen en harige vogelspinnen. Spannend… maar ook heel leerzaam!

7. Lunchen in het sprookjesachtige Hanami Flowerpark

Begint jouw avonturiersmaag te rommelen? Maak dan een stop in het sprookjesachtige Hanami Flowerpark en bestel iets lekkers bij bistro ‘De Sakura’! Uiteraard kun je hier ook allerlei lekkers voor de kinderen kopen zoals (soft)ijsjes, snacks en kinderboxen.

8. Volg de aapjes

Spot je een aapje? Dan ben je niet aan het dromen. In Amazonia wonen namelijk allerlei aapjes die vrij in het park leven.

9. Spelen en ontdekken in Vlinderica

Wist jij dat je in Pantropica de grootste vlindertuin van Europa kunt vinden? In deze vlindertuin kunnen jouw kinderen heerlijk ronddwalen tussen 2.000 tropische vlinders en ondertussen alles ontdekken over de bijzondere vlindercyclus. Naast het spotten van duizenden fladderende vlinders is de vlinderpoppenkast ook interessant.

10. Shoppen op de Panmarket

Een dagje jungle sluit je natuurlijk af op de Panmarket, waar jij de leukste woondecoratie, hippe planten, speelgoed en souvenirs shopt!

Goed om te weten over deze indoorspeeltuin

  1. Parkeren bij Pantropica is gratis.
  2. De hoofdroute in het junglepark is drempelloos, dus makkelijk te berijden met een kinderwagen en tevens toegankelijk voor rolstoelen. 
  3. Flesjes kun je gratis opwarmen in de twee restaurants, waar tevens kinderstoelen aanwezig zijn. 
  4. In de toiletten zijn verschoontafels aanwezig.
  5. Trek laarzen aan en neem een extra setje kleding mee voor onbezorgd speelplezier in de indoor speeltuin. 

Tickets indoor speeltuin

Klaar voor een dagje spelen, avontuur en plezier? Reserveer je bezoek aan Pantropica eenvoudig online. Een ticket biedt toegang tot het hele park, inclusief indoor speeltuin. Wij adviseren om op tijd te reserveren, want vol = vol!

Ontdek meer continenten

Amazonia

Lees meer

Tropica

Lees meer

Hanami Flowerpark

Lees meer

Vlinderica

Lees meer

Lori Bush

Lees meer

PanAvontura

Lees meer

Flamingo Lagoon

Lees meer

Pankong River

Lees meer

Safrica

Lees meer

Aarts Speeljungle

Lees meer

Citrus Lane

Lees meer

Greenhouse

Lees meer